Programma’s

Veel mensen denken bij fantasie aan een verzonnen (kinder)wereld die totaal buiten de werkelijkheid ligt. Natuurlijk, dit is ook een vorm van fantasie, maar het is een klein onderdeel van het hele spectrum van de fantasie. Zoals je op deze site kunt lezen, betekent onze fantasie zo veel meer; het staat aan de basis van een aantal belangrijke eigenschappen van de mens, zoals veerkracht, empathisch vermogen en weerbaarheid. Onze verbeeldingskracht maakt van ons wetenschappers, visionairs, kunstenaars en uitvinders. We hebben onze fantasie nodig om ons verder te ontwikkelen, om verbinding met elkaar te maken en om begrip voor elkaar te hebben.

Als Ambassadeur van de Fantasie is het mijn missie om bewustzijn te creëren voor deze unieke eigenschap. Ik wil  mensen stimuleren om meer in verbinding te staan met deze krachtige bron.

Kinderen, door ze te laten luisteren naar mijn luisterverhalen, waarbij hun vermogen tot fantaseren optimaal wordt aangesproken.

Opvoeders, door ze in mijn Ebook te laten zien en ervaren hoe je meer lichtheid, speelsheid en verbinding in de opvoeding kunt brengen door gebruik te maken van de fantasie.

Onderwijs en bedrijfsleven, door ze programma’s aan te bieden waarin het vermogen tot verbeelding wordt aangesproken, wat uiteindelijk resulteert in een andere manier van kijken naar patronen, leidinggeven en samenwerken.

De programma’s worden op maat gemaakt. In de programma’s wordt gebruik gemaakt van storytelling, verbeeldingstechnieken en improvisatie-oefeningen.

Het echte teken van intelligentie is niet kennis, maar verbeelding.