Over Marieke

In haar werk bij de Jeugdbescherming heeft Marieke de kracht van de fantasie ontdekt.  Door gebruik te maken van haar eigen fantasie en die van de kinderen lukte het om contact met hen te maken. Het vertellen van herkenbare verhalen speelde daarin een belangrijke rol.

Marieke besloot verhalenvertelster te worden en Lilaluna Verteltheater werd geboren. Zij heeft in de afgelopen 20 jaar vele mooie, spannende, grappige, ondeugende, ontroerende en vooral herkenbare verhalen verteld. Vertelvoorstellingen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en waarin ze worden aangesproken op hun verbeeldingskracht.

Het is magisch om te zien hoe kinderen kunnen opgaan in een verhaal. Hoe ze de verhalen inkleuren met hun eigen verbeeldingskracht en eruit halen wat ze op dat moment nodig hebben. Hoe ze zichtbaar genieten en ontspannen.

Marieke’s liefde voor de fantasie heeft haar op veel mooie paden gezet.
Zo heeft zij een aantal jaren als vrijwilligster gewerkt bij Stichting de Regenboogboom. Deze stichting is er voor kinderen en hun ouders die om wat voor reden dan ook plotseling de controle over hun leven verliezen en zich daardoor uiterst kwetsbaar voelen. De Regenboogboom brengt  het kind door middel van zijn fantasie naar zijn eigen veilige plek. Een plek zonder ziekte, angst of pijn. Zij noemen dat het Regenboogbos, een metafoor voor een veilige droomplek.

Marieke is – naast haar verteltheater- voortdurend bezig met het ontwikkelen van ideeën om de fantasie van kinderen aan te spreken. Zo heeft ze -samen met illustrator Vera de Bakker- de twee vriendjes Toeloeloe en Harrie gecreëerd  -fantasievolle (luister)verhalen voor kinderen vanaf 4 jaar- en is Tante Theeleut onlangs van start gegaan (elke maand 4 nieuwe luisterverhalen over de tweeling Fos en Vlinder voor kinderen vanaf 6 jaar).

Haar eigen fantasie prikkelt Marieke in de wereld van het improvisatie-toneel. Ze volgt en geeft theatersport- en improvisatielessen.

Daarnaast is zij trainingsacteur en geeft zij improvisatieworkshops.

Meer informatie over Lilaluna Verteltheater en Toeloeloe en Harrie vind je op onderstaande websites:

http://www.lilaluna.nl

http://www.toeloeloe.nl