Geef fantasie een plek in het onderwijs.

Om leerkrachten in het onderwijs te ondersteunen vanuit het element van de fantasie, heeft de Ambassadeur van de Fantasie verschillende programma’s ontwikkeld, waarbij de fantasie centraal staat.

In de workshop Beeldend vertellen leert u de kneepjes van de kunst van het vertellen. Kinderen zijn dol op het luisteren naar verhalen. Het creëert rust en ontspanning en prikkelt de fantasie. Kies er eens voor om een verhaal te vertellen in plaats van voor te lezen.  Als verteller heeft u meer contact met de kinderen en kunt u inspringen op wat er op dat moment gebeurt in de klas. Het maakt u vrijer, omdat u zich niet aan -de veiligheid van -de tekst hoeft te houden en geeft u de mogelijkheid om te improviseren. De kinderen hangen aan uw lippen!

In deze workshop leert door middel van verschillende leuke oefeningen een techniek om uw hoofd in de fantasiestand te zetten om van daaruit een (bestaand) verhaal te vertellen.
Deze workshop is ook erg geschikt als team-uitje.

De Ambassadeur van de Fantasie biedt Teambuilding-programma’s waarbij de fantasie centraal staat. De programma’s worden in overleg met u op maat gemaakt.

U kunt de Ambassadeur van de Fantasie ook uitnodigen als spreker voor uw team of voor ouders.
Zij zal u dan meenemen in de fascinerende wereld van de fantasie. Hoe werkt fantasie eigenlijk, waarom is het zo belangrijk voor een mens, hoe kunnen we onze eigen fantasie (blijven) ontwikkelingen en wat zal ons dat brengen? Er wordt niet alleen aandacht besteedt aan de theorie, maar er zullen ook leuke en fantasievolle oefeningen gedaan worden.