Ontvang gratis twee meditatieve luisterverhalen.
Verhalen om heerlijk bij te ontspannen en de fantasie tot leven te brengen.

Een bomvolle lesdag, waarin er zoveel moet gebeuren. Zeker na de Corona-crisis zijn de dagen op school meer dan gevuld. Dit legt een enorme druk op zowel de leerkrachten als de kinderen.
De boog kan echter niet altijd gespannen zijn. Het is belangrijk om rustmomenten te creëren.

Een meditatief luisterverhaal helpt de kinderen om tot rust te komen en te ontspannen. In het verhaal gaan ze in hun fantasie naar een eigen plek waar ze even helemaal zichzelf kunnen zijn.
Daarnaast biedt het nog veel meer:

  •  Het hoofd wordt leeggemaakt, waardoor de kinderen zich weer op kunnen laden en met hernieuwde energie aan de gang kunnen.
  •  De fantasie van de kinderen wordt geprikkeld.
  •  De hersenen komen in een andere ‘stand’ te staan, waardoor ze meer openstaan voor een andere manier van kijken en denken. Dit werkt heel verfrissend.
  • Als leerkracht krijg je een kijkje in de fantasie van een kind en dat levert waardevolle informatie op. In zijn fantasie laat een kind zien wie hij is en waar zijn talenten liggen.

Als verhalenvertelster heb ik inmiddels al duizenden kinderen meegenomen naar een fantasiewereld. Ik krijg vaak van leerkrachten te horen dat ze zich verbazen over de rust en de ontspanning tijdens de voorstelling. Hoe prachtig het is om te zien hoe de kinderen in het verhaal opgaan en hoelang ze er daarna nog over doorpraten.
Dat is wat luisteren naar een mooi verhaal doet; het brengt rust, ontspanning en prikkelt de fantasie.

Download hier en ontvang de links naar de twee verhalen; één voor de bovenbouw en één voor de onderbouw. U ontvangt tevens de tekst van de twee verhalen, zodat u de meditatie ook zelf in de klas kunt doen en naar behoefte kunt aanpassen.

Laat je gegevens achter en ga van start!

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging en de links naar de luisterverhalen in je mailbox. Daarna zullen we je op de hoogte houden van nog meer inspiratie. Je kunt je altijd uitschrijven.