Vijf leuke fantasie-oefeningen die je tussendoor even snel in de klas kunt doen.

·      Geef eens een raadsel op. Kinderen zijn er dol op. Er staan er veel op het internet, maar het is natuurlijk ook erg leuk om de kinderen zelf een raadsel te laten bedenken.
·      Verzin met elkaar een verhaal. Ieder kind mag om de beurt een zin zeggen. Zo maak je met elkaar een grappig of spannend verhaal waarvan je van te voren absoluut niet weet hoe het zal eindigen.
·      Laat een voorwerp zien en laat de kinderen bedenken wat ze allemaal met dat voorwerp kunnen doen. Ze moeten zich vooral laten inspireren door de vorm. Een stokje kan  bijv. een wapen, tandenborstel, blokfluit, oorstokje etc worden.
·      Je kunt een rondje associëren doen; iemand begint met het zeggen van een woord; de volgende zegt het eerste woord dat in hem opkomt en zo ga je verder. Probeer hierbij niet te lang na te denken maar  gewoon je eerste impuls te volgen.
·      Laat de kinderen zich verplaatsen in hun lievelingsdier. Ze moeten zich de komende 5 minuten gedragen als dat dier. Ze lopen als dat dier, praten als dat dier.

Deze oefeningen zorgen voor een ontspannen moment en de kinderen komen in een andere minste. Hierdoor ontlaadt de spanning en gaan ze weer met frisse moed verder. En natuurlijk prikkelen ze de fantasie!!!